Privatlivspolitik og cookies

Søg: 

Katja Bjørn

Sov min elskede
Lørdag den 18. januar til søndag den 30. marts
Katja Bjørn(f.1967) arbejder med livets helt tsore spørgsmål i videoinstallationen 'Sov min elskede' fra 2012. Her bearbejder hun sin læsning af René Jean Jensens digt 'Indsovningsbogen', i en omsluttende rumoplevelse med lyd og billeder. Videoinstallationen ses på rummets fire vægge, mens der i rummets midte er placeret en seng. Med værket balancerer Katja bjrn på kanten mellem det æstetisk skønne og dte groteske, og viser et helt rent og klart billede af forholdet mellem livet og døden.


Mobile Mirros i KUBEN

Mandag den 24. - søndag den 30 marts 2014
Er det muligt at se Lilibeth Cuenca Rasmussens unikke værker Mobile Mirros i KUBEN på Søndergade. De fire mannequiner er hver især tæt beklædte med en mosaik af spejle. De står eller sidder i hver deres positur. De reflekterer det omgivende rum og deres spejlende overflader kaster lys ud i rummet og byen. Skulpturerne konstruerer med deres spejlende overflader en særlig poesi der sætter forholdet mellem objekt og beskuer i en tæt relation, for hvem er det man ser når man ser ind i spejlene? Er det en selv eller det det rum man befinder sig i?
Skulpturerne er som udgangspunkt stationære og stille men i løbet af perioden vil de få liv og bevæge sig ud i byens rum, for at gå i dialog med byen.

Performance i KUBEN
Lørdag den 29. marts kl.12.00
vil det være muligt at opleve Lilibeth Cuenca Rasmussen live, når hun opfører performancen ’The Artist Song’ i og omkring KUBEN. En performance der handler om den måde vi skriver og opfatter kunsthistorie på. Med performancen forsøger Lilibeth Cuenca Rasmussen at gå i dialog med KUBENs arkitektoniske ramme og byens rum. Performancen er blevet en realitet i samarbejde med MÆRK BYEN. Læs mere her.


Lilibeth Cuenca Rasmussen

Lørdag den 1. februar - mandag den 21. april
I Inbetweeness undersøger Lilibeth Cuenca Rasmussen det der ligger imellem udtryk, identiteter og lande. Ifølge Lilibeth Cuenca Rasmussen skal Inbetweeness opfattes som det mellemrum der findes imellem den mentale og den helt konkret kropslige tilstand. Hvilket udtrykker sig igennem forskellige medier som maleri, objekter, skulpturer og video.
Værkerne er alle blevet stedsspecifikt skabt her på Horsens Kunstmuseum. Hvor hele udstillingen er blevet opbygget for åbne døre, det er muligt at se dele af arbejdsprocessen her.
Det er også muligt at se et interview med Lilibeth Cuenca Rasmussen som Louisiana Channel har produceret her.
Det er muligt at læse mere om Lilibeth Cuenca Rasmussen i kataloget her.  


Påskens Billeder

Fredag den 4. april - mandag den 21. april
Dette års udgange af Påskens Billeder byder som altid på værker skabt af 4. klasses elever fra en række folkeskoler i Horsens.
I påskens billeder genfortæller eleverne den bibelske påskeberetning gennem forskellige visuelle medier. Elevernes arbejde er hvert år underlagt et kunstnerisk benspænd.
I år betyder det, at alle værkerne til udstillingen skal laves i formatet 20 x 20 x 20 cm.
Det er muligt at læse mere om påskens billeder her.


Emil Westman Hertz - Prinsens Have

Fredag den 11. april - søndag den 29. juni
Vinderen af årets Kunstnerpris anno 2014 af Horsens Kunstmuseums Venner blev Emil Westman Hertz.
Traditionen tro har den kårede kunstner skabt en udstilling i forbindelse med prisen. Med udstillingen viser Emil Westman Hertz et rent og klart billede af sin kunstneriske praksis.En praksis som Horsens Kunstmuseum længe har haft øje på.   

Installationen Prinsens Have består af en række værker skabt i materialer som bjørneklo, bivoks, gips, ler og medicinemballage.
Det er muligt at læse mere om udstillingen her.

Rejselegatet er gavmildt sponsoreret af Horsens Folkeblads Fond og Familien Hede Nielsens Fond, det er muligt at læse mere om prisen her.Nu med blå ansigter

Billedskolens talenthold K for Kunst udstiller netop nu i Billedskolens lokaler på Horsens Kunstmuseum. Det sker under titlen: Nu med blå ansigter.Eleverne, der alle er i alderen 13-16 år, har blandt andet arbejdet med temaet personlighed og især har ansigtet har været i fokus. I blandt de mange forskellige tegninger, som hænger på billedskolens vægge, går lige netop ansigterne igen. Nogle er blå, som titlen antyder, andre er udklip og et enkelt er lavet af papir fra guldkarameller. Fælles for mange af billederne er den stencil-lignende effekt de er opbygget af. Udstillingen omfatter både selvportrætter af holdets elever og studier af kendte personligheder som Nielson mandela og personer fra The Beatles. Det ofte simple grafiske udtryk, er i udstillingen kombineret med en håndfuld meget forskelligartede tegninger fra elevernes egne projekter. Her finder man alt fra fodtøj til tegninger, som udelukkende består af ord. Den rå ophængning, hvor tegningerne fremgår uden rammer eller passepartout, sætter sammen med enkelte skitser og de mere færdige tegninger fokus på processen, og der er således tale om en komplet helhedsoplevelse, når de unge tegnere viser deres bedste arbejder frem. Udstillingen er at se i museets åbningstid frem til og med den 27. juli 2014.


DONATIONER
Lørdag den 5. juli - søndag den 31. august 2014

Sommerudstillingen 2014 byder traditionen tro  på værker fra museets egen samling, men som noget helt ekstraordinært byder udstillingen i år, hovedsageligt på nyerhvervede værker. Det er første og sikkert eneste gang i museets historie at det er muligt at fylde størstedelen at museets udstillingsarealer med nyerhvervede værker og derfor er det en stor fornøjelse for Horsens Kunstmuseum at inviterer indenfor til udstillingen 'Donationer'. Læs mere her.  

Med udstillingen viser museet et repræsentativt billede af museets fokusområde.Det er muligt at læse mere om årets sommerudstilling her.  

På udstillingen er det muligt at se værker af kunstnere som: Asger Jorn, Erik A. Frandsen, Jiri Georg Dokoupil, Gudrun Hasle, Lars Nørgård, Kehnet Nielsen, Morten Buch og Christian Lemmerz.
Se udstillings værkliste her.


Nikoline Liv Andersen - Kun Engle Har Vinger

Lørdag den 24. maj - søndag den 7. september 2014.  

Bemærk: Dele af udstillingen kan ses indtil den 21. september

Museet slår endnu engang dørene op til en udstilling med beklædningsdesigneren Nikoline Liv Andersen.
I sit kunstneriske virke arbejder Nikoline Liv Andersen i et krydsfelt mellem mode, design og kunst. Her arbejder hun på en nyskabende måde med materialer som vi normalt forbinder med alt andet end mode, design og kunst. Det kan f.eks.være materialer som sugerør og popnitter, læs mere her.

Med udstillingen 'Kun Engle Har Vinger' viser Nikoline Liv Andersen kreationer skabt i 2013. Det er muligt at læse mere om udstillingen her. MUKA

Lørdag den 11. oktober - søndag den 2. november
På MUKA bliver børn og unge sluppet løs i en anderledes kunstudstilling: Her er ingen titler, ingen kunstnernavne - og absolut ingen voksne. Det er dermed op til børnene og de unge selv at følge deres smag og intuition. Som gæst i MUKA skal man bare være mellem 5 og 18 år. Efter endt udstilling bliver de valgte kunstkøb sendt hjem til de unge kunstkøbere sammen med oplysninger om den kunstner der står bag de valgte værker.

MUKA er kun åbent for børn og unge fra lørdag den 11. -26. oktober, derefter er udstillingen åbent en uge for voksne fra lørdag den 11. oktober søndag den 2. november.

Læs mere om udstillingen her.  


Opstandelse af Mille Kalsmose

Lørdag den 8. - søndag den 16. november 2014
Fra lørdag den 8. november er det muligt at følge Mille Kalsmoses performative værk 'Opstandelse' i KUBEN på Søndergade i Horsens.
Værket 'Opstandelse' udføres i forlængelse med Mille Kalsmoses udstilling på Horsens Kunstmuseum. Værket er et handlingsværk, en art performance, der inddrager byens borgere. Værket skabes af Mille Kalsmose og Rikke Topp Vibe - Hastrup.
Med titlen 'Opstandelse' ønsker Mille Kalsmose at på ordets dobbeltbetydning: På den ene side den religiøse opstandelse med tilbagevendelsen og på den anden side med betydningen af en person eller begivenhed der fremkalder uro, forvirring eller diskussion.

Tilblivelsen af værket er gavmildt støttet af MÆRK BYEN.
Det er muligt at læse meget mere om det performative værk her.


Ian McKeever

Lørdag den 6. september - søndag den 7. december
Horsens Kunstmuseum slår dørene op til en udstilling med den engelske billedkunstner Ian McKeever. Udstillingen 'Twelve Standing And Three' byder på en række nyere malerier.
Det er muligt at læse mere om udstillingen her.
I forbindelse med udstillingen har Louisiana Channel produceret et interview med Ian McKeever, det er muligt at se hele interviewet her.Sophia Kalkau

Lørdag den 20. september - søndag den 23. november 2014 (udstillingen er forlænget til den 4. januar 2015)
Med udstillingen 'Solen er hvid' viser Sophia Kalkau fotografiske arbejder fra de sidste tre år. 

I forbindelse med udstillingen udgives publikationen 'Solen er hvid' med tekst af forfatter Ursula Andkjær Olsen. Projektet er støttet af Augustinus Fonden og Statens Kunstråds Projektudvalg.  

Sidst Sophia Kalkau var udstillingsaktuel på Horsens Kunstmuseum var i 2011 med udstillingen 'Efter ægget'. Hvir hun viste skulpturer, fotografier og objekter fra de sidste ti års arbejde.

Det er muligt at læse mere om udstillingen her.
Er du interesseret i at vide mere om Sophia Kalkau er det muligt at besøge hendes hjemmeside her.


Mille Kalsmose

Lørdag den 1. november 2014 - søndag den 18. januar 2015
Horsens Kuntmuseum slår dørene op til udstillingen 'Searching for a mother' med Mille Kalsmose.
Med værket arbejder Mille Kalsmose med forholdet mellem en mor og hendes datter. Hvordan etablerer man et forhold til en mor, hvis man ikke selv har en og er det muligt at få en "ny" mor? 

Værket består af seks kuber med fotografier, af det store arbejde der ligger bag projektet 'Searching for a mother. Projektet er skabt i samarbejde med fotografen Alberto Garcia-Alix. 

I forbindelse med udstillingen har Horsens Kunstmuseum lavet et interview med Mille Kalsmose, det er muligt at se interviewet her.  

Det er muligt at læse mere om Mille Kalsmose her.