Privatlivspolitik og cookies

Søg: 

Konstellation

15. marts - 4. maj 1997


24 kunsthåndværkere viser en konstellation af tekstilkunst, keramik, træ og metalarbejde. Men udstillingen er samtidig en dialog mellem kunsthåndværket og dele af museets faste samling.


Min drøm

5. april - 27. april 1997


Udstillingen "Min Drøm" er blevet til i forbindelse med Projekt 88´s arrangement af samme navn, der viser værker produceret af bl.a. psykisk syge. Projektet indgår i et større arrangement, afholdt af Folkeligt Forum under overskriften "Min Drøm er en Drøm", og inddrager således flere områder og institutioner i Horsens Kommune, lige fra Rådhustorvet og Rådhusets forhal til Sund By Butikken, Biblioteket og Kunstmuseet. "Min Drøm" præsenterer udvalgte værker af 7 kunstnere fra samlingen på Museet på Psykiatrisk Hospital i Århus. På dette museum er der gennem årene opbygget en enestående kunstsamling af værker skabt af mennesker, der har været i berøring med hospitalet og det psykiatriske system, og som har arbejdet med kunsten som udtryksform i hospitalets atelier.

Sammen med den afdøde kunstner Ovartaci vises 6 yngre nulevende kunstnere, der ligeledes lader beskueren få et indblik i en indre verden af vidt forskellig karakter: Baukje Zijlstra, Martin Stentebjerg, Johnny Dahl, Poul Amdisen, Lone Petersen og Jørgen B. Rud, der viser maleri, collage, skulptur og grafik.

Som 34-årig blev Ovartaci  i 1929 indlagt, og gennem 56 år levede han og skabte sin kunst på Psykiatrisk Hospital, frem til sin død i 1985. Han skabte sin helt egen verdensorden med kvinden som det ideelle væsen, en verden hvori han tog på rejse som han lystede. En række af disse slanke smukke kvinder med ægyptiske aner kan ses på udstillingen sammen med et udvalg af mindre objekter, bl.a. "rygefantomer" og helikoptermodeller.

 


Ingvar Cronhammar og Poul Ingemann
"Chambre"

22. marts - 19. maj 1997


Installationen Chambre er den fjerde i rækken af fællesprojekter udført af billedhuggeren Ingvar Cronmhammar og arkitekten Poul Ingemann. Værket består af et møblement i 5 dele.


Erik A. Frandsen
"Evergreen"

16. maj - 29. juni 1997

Erik A. Fransen har gennem de senere år arbejdet med neonrør og lys som blokering foran tegning og fotos af letgenkendelige kvindemotiver. Udstillingen viser dels hans viderebearbejdning af neonrøret som materiale og desuden også maleri og fotografi. Det er en udstilling, der sætte nye grænser.


Kvinden

11. oktober 1997 - 11. januar 1998

Kvinden er en collage af kunstværker, kulturhistoriske og etnografiske genstande, suppleret af kvindestemmer som tilsammen fortæller om kvinder og kvindeidentiteter på tværs af tid og rum.

 Middelalderens præventionsmidler, kyskhedsbælter, moderne parfumeflakoner og afrikanske frugtbarhedssymboler spiller op til klassiske og nutidige kunstværker som Edvard Munchs Vampuren, Lis Steinckes Kvindemyter og Michael Kviums Kvinder med fejl. En tobakssorteringsmaskine rummer billeder, som symboliserer industriarbejderskens tanker og drømme, en skudsmålsbog ved siden af en kvindelig direktørs attachetaske med indhold sættes sammen med et Fredslunds Andersen foto af ekspeditricer i en legetøjsbutik.

Udstillingen berører mange facetter af kvinders liv, men den ordløse og ofte overraskende sammenstilling af kunstværker og kulturhistoriske genstande lader beskueren drage sine egne sammenligninger og slutninger.

Udstillingen er blevet til i et tæt samarbejde mellem Horsens Kunstmuseum, Industrimuseet og Horsens Museum. 


Muka - International grafik

1. november - 23. november 1997


Kunst for børn og unge. Udstillingen er forbudt for voksne. Børn og unge mellem 5 og 18 år kan for små penge erhverve original grafik en en række internationale og danske kunstnere.Kunstnernes navne er dækket til, så det unge kunstpublikum må vælge ud fra hvad de kan lide og uden indblanding fra de voksne.


I stride strømme

8. november 1997 - 4. januar 1998


Den 10 november 1997 har Carlsberg 150 års jubilæum. Ny Carlsbergfondet har haft afgørende betydning for de danske kunstmuseer med store og vægtige donationer gennem en lang periode.

Horsens Kunstmuseum præsenterer i anledning af jubilæet et udvalg af de værker museet gennem årene har modtaget som gaver fra Ny Carlsbergfondet

.