Privatlivspolitik og cookies

Søg: 

Horsens Kunstmuseums samlinger

-primo februar 1999

Efter en rekordår på Horsens Kunstmuseum med en række varierende og vel besøgte udstillinger, sættes i en periode fokus på museet egen samling. Museet præsenterer et bredt udvalg af både ældre og moderne kunst. Museet har indrettet en afdeling for tegning og grafik. Premiere udstillingen er Mogens Zieler som bogillustrator.


Det ka' vi li II

5. februar - 5. april 1999

10. klasse fra Midtbyskolen i Horsens vælger værker fra museets samling.

Udstillingen er en opfølgning på udstillingsprojektet "Det ka' vi li'" i efteråret 1998, hvor 3. a fra Stensballeskolen i Horsens valgte værker fra museets samling og begrundede deres valg. Begge udstillingsprojekter er led i Det regionale Kulturforsøgs satsnings område "Børn og Unge på museum". På udstillingen vil man kunne se værker af bl.a. Kirsten Ortwed, Christian Lemmerz, Ola Bilgreen og Michael Kvium.


Realitetens øje

13. februar - 5. april 1999

Menneske og myte, fantasi og virkelighed er vigtige elementer i denne udstilling af figurativ kunst fra nordeuropa. Udstillingen omfatter både maleri, fotografi og videokunst, og præsenterer 10 yngre kunstnere, der hver på deres måde arbejder med det genkendelige motiv. Martin Bigum, Michael Kvium, Markku Laakso, Olli Summanen, Dadi Gudbjørnsson og Helgi Thorgils Frijonsson, Therese Nordtvedt, Ernst Billgren, Karin Kneffel og Milan Kunc. Udstillingen er skabt i samarbejde med Nordens Hus i Reykjavik.


Horsens Kunstmuseums Billedskole udstiller

24. april - :
Skoleelever viser deres arbejder

8. maj -

Børnehavebørn præsentere deres arbejder

21. maj-6.juni
Deltagerne i fritidsundervisningen slutter af.
 

Horsens Kunstmuseums Billedskole, har eksisteret siden efteråret 1998, som en del af det regionale kulturforsøg. Efter 2/3 af forsøgsperioden er forløbet, synes vi det kunne være interessant også for andre, at få et indblik i hvorledes der er blevet arbejdet. Vi lægger ud med en udstilling med de skoleklasser der har været gennem et forløb og fortsætter siden d. 8.maj, hvor børnehavernes resultater præsenteres og slutter d. 21. maj, hvor de elever, der har deltaget i fritidsundervisningen, får lov at vise hvilke resultater, de har opnået.


Miriam Bäckström

17. april - 13. juni 1999

Den unge svenske fotograf Miriam Bäckström har gennem de senere år arbejdet med to serier: "Dødsboer" og "Scenografier". I "Dødsboerne" indfanger hun den særegne stemning af forladthed, og rummet som spejling af den fraværende person. Med serien "Scenografier" træder hun et skridt tilbage, bryder filmscenografiens illusion og viser os filmscenografien selv, som den kulisse, den er. I begge serier fastholder Miriam Bäckström således den tomme skal som danner rum om det fraværende menneske. I 1999 er Miriam Bäckström begyndt på en ny serie "Museer, samlinger og rekonstruktioner". Denne serie vil også blive præsenteret på Horsens Kunstmuseums udstilling.


Tal R

8. maj - 13.juni 1999


Fredag d. 7. Maj blev Venneforeningens Kunstnerpris uddelt for anden gang. Prisen er sponsoret af Horsens Folkeblads Fond og Familien Hede Nielsens Fond. I år gik prisen til billedkunstneren Tal R, der fik overrakt kr. 25.000 ved åbningen af udstillingen "Looooked" på Horsens Kunstmuseum. Venneforeningens Kunstnerpris uddeles af Horsens Kunstmuseums Venner, og gives til en ung lovende billedkunster, der har markeret sig inden for de sidste år, og som muligvis vil finde vej til Horsens Kunstmuseums samlinger i de kommende år. Tal R er født i 1967, og har netop i de sidste par år markeret sig stærkt inden for billedkunstens mere traditionelle udtryksformer; maleri og tegning, og formår at fastholde disse udtryksformer lyslevende og vedkommende. Den pessimistiske holdning til kunstens muligheder og overlevelsesevne, som dele af 90’ernes kunstmiljø har lagt for dagen, fejer Tal R´s værker tilside. På kanten af årtusindeskiftet viser hans værk, at maleriet og billedkunsten stadig er levende og stadig kan give indsigtsfulde oplevelser. Udstillingen der netop er åbnet på Horsens Kunstmuseum viser en række helt nye værker, hvor Tal R har bevæget sig bort fra det overvejende abstrakte maleri mod et mere figurativt maleri.


Hovedværker fra museets samlinger

5. juni - 8. august 1999

 

Traditionen tro fokuser Horsens Kunstmuseum i sommermånederne på museets egen samling. Der vil være mulighed for at se nye værker, og gense en række af museets kendte værker. Fra vor egen tid vil bl.a. følgende kunstnere være repræsenteret på sommerudstillingen. Erik A. Frandsen, Lars Nørgård, Kirsten Ortwed, Olav Christopher Jenssen, Mikael Thejl, Troels Wörsel, Mikael Kvium, Nina Sten Knudsen, Anette Abrahamsson, Martin Erik Andersen, Peter Neusch, Peter Holst Henckel, Peter Rössel, Rosan Bosch, Christian Lemmerz, Ingvar Cronhammar, Peter Bonde, Tal R og Ola Billgreen.

 

 


Kulturlig nat 1999

15. oktober

For tredje gang var byens kulturinstitutioner gået sammen om at holde åben fredagen før efterårsferien. Atter i år fandt mange mennesker forbi Horsens Kunstmuseum, der i år bød på koncerter med Horsens Ungdoms Brass Band, Danscherkoret, og sluttede af med tango-opvisning med Gunner Svendsen og hans partner. Publikum fik mulighed for under kyndig vejledning at kaste sig ud i en tango. Nogle enkelte vovede...


Maar Julius Lange

11. september - 24. oktober 1999

 
Maar Julius Lange (1897-1979) var med, da den abstrakte kunst i de tidlige efterkrigsår prægede udstillingslivet i Danmark.

Lange arbejdede med begreber som spontanitet og tilfældighed, og med inspiration i det upåagtede, det tilfældige, det hidtil usete, udviklede Lange et abstrakt billedsprog, der i sit udtryk kunne rumme både det bredt fortællende og hans øje for det unikt detaljerede. Langes specielle maleteknik forener spontaniteten og det velovervejede i værkerne, hvor fantasi og viden smelter sammen til en anden virkelighed. Lange levede og arbejdede i Horsens fra slutningen af 1930’erne til sin død. Han valgte meget tidligt i sin karriere udstillingerne fra. Lange er derfor kun kendt i en meget snæver kreds. Det er med denne udstilling for første gang muligt et se Maar Julius Langes værk retrospektivt, og størstedelen af værkerne er lån fra private landet over.


MUKA

6. november - 28. november 1999

Kunst for børn og unge. For tredje gang får Horsens Kunstmuseum fornøjelsen af at vise udstillingen. MUKA. Kunst for børn og unge. Det er en udstilling hvor børn og unge har mulighed for at erhverve grafik skabt af en række internationale kunstnere, til en pris der ligger langt under markedsprisen. 185 kr. for et originalt kunstværk.

Forældrene er forment adgang og navnene er dækket over. Der skal købes med hjertet og ikke med hovedet.
Efter en 14 dages perioden lukkes der for salget af grafik, og der vil være adgang for alle.


Peter Bömmels

30. oktober - 9. januar 2000

Peter Bömmels var i begyndelsen af 80'erne med i det legendariske Mülheimer Freiheit, der var et af arnestederne for det vilde maleri i Tyskland, der fik en ikke ringe indflydelse på den danske billedkunst i 80'erne. Den udstilling, vi har skabt i samarbejde med Peter Bömmels, er ikke tilbageskuende som sådan, men fokuser på værkgrupper, han i de senere år har arbejdet med inden for maleri, tegning og skulptur.


Julemarked 1999

Atter i år vil der på Horsens Kunstmuseum blive afholdt julemarked. Traditionerne fra de seneste år vil blive fastholdt, kan vi allerede nu garantere.
Årets deltagere bliver:

Aase Dyrgaard: keramik, Inge Hansen: nisser, Rita Hartvig Hansen: keramik-nisser og trolde, Nete Holm: blomsterdekorationer, Ulla Paaske Jensen: uldnisser, Inga Jørgensen: hatte og dukker, Kunstmuseet: glaskugler, Jørgen Markvard: glas, Yrsa Møller: smykker , Ulla Pedersen: sølvsmykker, Hanne Velling: håndlavet papir, Karenmarie Aagaard: porcelæn og glas

Årets specialudstilling:

Ulla Paaske Jensen: hatte, dukker og trolde


Kunst set med unge øjne

17. december 1999 - 9. januar 2000

På udstillingen viser unge fra 9. klasse til 3. G fra fire skoler i Horsens, Søndermarkskolen, Bankagerskolen, Horsens Statsskole og Horsens Amtsgymnasium, et udvalg af billeder, skulptur og tekster, der er blevet til i mødet med den moderne kunst på Horsens Kunstmuseum.