Privatlivspolitik og cookies

Søg: 

Horsens Kunstmuseum er rykket på Jernlageret

Horsens Kunstmuseums udstillingscontainer har holdt flyttedag og er nu planceret på Jernlageret, hvor vi sommeren igennem præsenterer videoværket 'Afghan Hound' af Lilibeth Cuenca Rasmussen.
Ydersiden af containeren er udsmykket af den lokale street art kunstner Bogdan.

Noveller skabt af 5.B fra Byskolen(Kildegade)
5.B. har besøgt Horsens Kunstmuseum hvorefter de har skrevet en novelle inspireret af et kunstværk fra museet. De 15 noveller kan også opleves på Jernlageret fra mandag den 27. juni og frem til slutningen af august.
Derudover udstiller museet løbende værker fra museets samling(dog kun i kopi) på den midlertidige udstillingsvæg på Jernlageret.


Lars Nørgård

UDSILLINGEN ER FORLÆNGET TIL DEN 22. MAJ

Horsens Kunstmuseum inviterer indenfor til Lars Nørgårds soloudstilling 'Morphine'.  
På udstillingen er det muligt at opleve en lang række nye malerier, en række skulpturer, samt hundrede tegninger skabt over de sidste 15 års arbejde. I forbindelse med udstillingen publicerer museet et katalog.
Se værklisten her.  


Love, fear and Evil
Nina Sten-Knudsen

Lørdag den 5. september 2015 - søndag den 10. januar 2016
Museet viser anden og sidste del af Nina Sten-Knudsens store udstillingsprojekt 'Love, fear and Evil'.
Museet viste i 2010 projektets første del 'Love and fear'. Med projektet viser Nina Sten-Knudsen sit unikke talent til at forene ord og billeder.

Udstillingen er støttet af:
Statens Kunstfond
Insero Horsens
Grosserer L. F. Foghts Fond
15. Juni Fonden

I forbindelse med udstillingen har museet publiceret et samlet katalog over det store udstillingsprojekt. Kataloget kan købes på Horsens Kunstmuseum.  
Det er muligt at læse mere om udstillingen her.
Se værkbilleder fra udstillingen her.

Nina Sten-Knudsens hjemmeside.


Årets Kunstnerpris 2015

Fredag den 2. oktober kl. 14.00 løftede Horsens Kunstmuseums Venner og Horsens Kunstmuseum sløret for vinderen af årets kunstnerpris anno 2015, som i år gik til duoen Vinyl -Terror & -Horror. Udover den flotte titel kan duoen glæde sig over et rejselegat gavmildt skænket af Horsens Folkebladsfond og Familien Hede Nielsens Fond.
Horsens Kunstmuseum præsenterer nu den omfattende installation 'Tanz mal wieder' fra 2015 frem til og med søndag den 10. januar 2016.
Læs mere og se installationsbilleder her.
Se udstillingsfolderen her.


Nyophængning af Michael Kvium

Horsens Kunstmuseum viser i øjeblikket en ophængning af en række værker af Michael Kvium fra museets faste samling. Her kan man blandt andet opleve det nyerhvervede værk 'One of Those Days, Days' fra 2014. Nyerhvervelsen blev mulig med støtte fra Kulturstyrelsen og Ny Carlsbergfondet.
Se en liste over de udstillede værker her.


Ib Braase

Takket være en donation fra Ny Carlsbergfondet bliver Horsens Kunstmuseum nu hjemsted for landets største samling af Ib Braases skulpturer. Den nye samling indeholder intet mindre end 36 skulpturer, skabt i perioden 1949 til 1993. Skulpturerne giver et indblik i Braases samlede oeuvre og fortæller historien om en central kunstner i den fornyelse og udvidelse af skulpturbegrebet, som fandt sted i anden halvdel af 1900-tallet.

Udstillingen er nu  under forandring da vi arbejder på museet sommerudstilling, så det er begrænset hvad der kan ses af samlingen, men til gengæld har museet udgiveten publikation,  hvor hele samlingen præsenteres.

Udforsk Ib Braases værker her.