Privatlivspolitik og cookies

Søg: 

Nyerhvervelser

26. januar - 17. marts 2002

Vi præsenterer med stolthed erhvervelserne til Horsens Kunstmuseums samlinger i 2001. En lang række mesterværker har fundet vej til Horsens i det forløbne år. På billedet ses enkelte at de nye værker skabt af Michael Kvium, Troels Wörsel, Christian Lemmerz og Knud Bjørn-Knudsen.


Moderne Blomsterkunst

24. februar 2002

Dansk Blomsterhandlerforening, Sydøstjydsk Afdeling afholder afdelingsmesterskab i moderne blomsterkunst på Horsens Kunstmuseum. Vinderne kvalificerer sig til deltagelse i Danmarksmesterskaberne i moderne blomsterkunst. Udover konkurrencen vil der rundt i museet kunne ses eksempler på moderne blomsterkunst.


Påskens billeder

15. marts - 1. april

Gennem flere år har skoler og kirker i Horsens Kommune samarbejdet omkring et påske-salmesangsprojekt for alle 4. klasse-eleverne. I år er dette projekt blevet udvidet med en billedkunstdel. I samarbejde med Billedskolen på Horsens Kunstmuseum har der været afholdt inspirationskursus for 4. klassernes billedkunstlærere. Ud fra påskeberetningerne og salmerne er der derefter blevet arbejdet ihærdigt med billedfremstilling i klasserne, og resultatet af elevernes arbejde vises nu på Horsens Kunstmuseum. I projektet deltager 25 af Horsens kommunes 4. klasser, i alt mere end 500 elever. Børnene har arbejdet med påsken i tekster, billeder, nye og gamle salmer og kirkebesøg,. Hele dette arbejde kulminerer i henholdsvis kunstudstillingen og et stort fællesarrangement onsdag den 20. marts i Vor Frelsers Kirke, hvor eleverne synger de salmer, de har arbejdet med.


Tal R
Ike & Ancher

2. februar - 21. april 2002

Den tidligere modtager af Horsens Kunstmuseums Venners Kunstnerpris er tilbage på Horsens Kunstmuseum med en stor udstilling med værker fra det seneste år.Franco Leidi
The Other Side

23. marts - 20. maj 2002

Vi præsenterede Franco Leidi for mange år siden på udstillingen Daily Airforce. Nu er han tilbage solo med en serie imaginære portrætter på papir.


Sommerudstilling

- 1. september 2002

Traditionen tro sætter vi Horsens Kunstmuseums samlinger i fokus i sommermånederne. Denne gang også nyophængt for give plads til rækken af væsentlige nyerhvervelser. Der vil kunne ses dansk og international billedkunst fra guldalderen til i dag.

Desuden vil konturerne af vores nye bibliotek kunne ses. Et bibliotek der er centeret omkring Erik A. Frandsens reol.


En Kulturlig Nat


11. oktober 20-24

En Kulturlig Nat den 11. oktober på Horsens Kunstmuseum byder både på Danscher Koret og Teatergruppen al Dente, der opfører familieforestillingen Jazz, et drama uden ord.


Ian Mckeever

14. september - 8. december 2002

Ian McKeever (f. 1946) tilhører mellemgenerationen i engelsk kunst. Hans abstrakte maleri er ikke ukendt for et dansk publikum, da der i de senere år har været et par udstillinger med hans arbejder. Vi præsenterer imidlertid en række værker skabt med Horsens Kunstmuseums fantastiske udstillingsrum i tankerne. 6 malerier fra serien Four Quartets. 7 store gouacher med relation til denne serie og 11 bearbejdede raderinger vil kunne ses på denne udstilling. Abstrakt, men ikke kunst for kunstens skyld. Fascinerende, kraftfuld og medrivende billedkunst vil blive præsenteret. McKeever lader sig inspirere af landskaber fra fjerne rejsemål som Sibirien, Ny Guinea, Sahara og Grønland, af poesi, kunsthistorie, videnskab og musik. Med Jill Lloyds ord: …hvert billede er faktisk summen at erfaringen, følelser, associationer og erindringer…men formerne er abstrakte og forenklede for at skabe klarhed, umiddelbarhed, fokus…"

Der er udgivet et katalog til udstillingen. Dette sælges for kr. 150,-


Quirky girls

2. november - 2002 - 5. januar 2003

Efter at have været vist på DCA-Gallery i New York præsenteres udstillingen med de tre unge danske kunstnere Tine Maria Kofoed, Anne Marie Ploug og Ann Sophie Stærk. Udstillingen er arrangeret af kunstnerne i samarbejde med kunsthistorikeren Johanne Løgstrup. Kunstnerne udstiller deres seneste værker der alle kredser om kvindelighed særegenhed. Johanne Løgstrup viste rundt i udstillingen en søndag. Download omvisningen i mp3.format (15mb- varer ca 40 minutter) Johanne Løgstrup fortalte om bagrunden og om de enkelte kunstenere.

Der er udgivet katalog til udstillingen.

Billeder fra udstillingen


Horsens Kunstmuseums Julemarked

7 - 8. december 2002

Årets julemarked finder atter sted på Horsens Kunstmuseum. Vi sælger bl.a. pileflet, keramik, strik, bamser, hjemmelavet chokolade, hatte, trolde, glas, blomster/juledekorationer, trævarer, porcelæn, smykker og selvfølgelig nisser i flere variationer.


Horsens Kunstmuseums Venner
10 års Jubilæumsudstilling

17. november - 2. februar 2003

Den 2. december 1992 blev Horsens Kunstmuseums Venner stiftet. Formålet med foreningen var at støtte udviklingen af samlingerne og udbrede interessen og kendskabet til kunst. Gennem de forløbne 10 år har venneforeningen støttet erhvervelsen af eller skænket en perlerække af værker til samlingen af fremtrædende danske kunstneren, som Mikael Kvium, Signe Guttormsen,Troels Wörsel ,Peter Neuchs, Martin Erik Andersen, Peter Holst Helckel, Tal R, Lars Nørgaard og Nina Sten-Knudsen. Vi markerer jubilæet med en udstilling af de værker der er tilgået museet med hjælp fra Venneforeningen og med en lille bogudgivelse med gengivelse af samtlige værker med tekst Sonja Martensen.