Privatlivspolitik og cookies

Søg: 

Nina Saunders. Katy's Convoy
17. januar - 12. april 2009

 

Nina Saunders er kendt for sine professionelt polstrede men deformerede møbler - lænestole, hvor sæderne er for smalle til, at noget menneske kan sidde i dem, og sofaer, der synes at smelte og flyde ud over gulvet. Med 'Katy's Convoy' føjer Saunders endnu et gennemgående element til sit særegne formsprog, nemlig udstoppede dyr.

'Katy's Convoy' er en dyrekaravane, der ledes af en næsten 100 år gammel udstoppet hare kaldet Katy. Med sig har Katy en række dyr, der hver repræsenterer forskellige livsvilkår og sindstilstande, såsom en lille ræv med en tung byrde hvilende på skuldrene og et par gæslinger, der synes at forpuppe sig i møblernes polstring.

'Katy's Convoy' er på en gang rørende og morbidt, barnligt fortællende og gammelklogt forstemmende. Udstillingen på Horsens Kunstmuseum er den første præsentation af værket, som er at betegne som et hovedværk. I forbindelse med udstillingen udgives et spektakulært og meget anderledes katalog.

'Katy's Convoy' er ikke et skandaleværk, der trækker tråde til Michael Brammers hundehvalpeskulptur 'Love' eller Christian Lemmerz' døde grise i 1990'erne. Tværtimod har Nina Saunders gjort et stort nummer ud af at dokumentere, at de udstoppede dyr er døde på naturlig vis og udstoppet af professionelle.


Påskens Billeder 2009
3. april - 15. april

Traditionen tro byder påsken på Horsens Kunstmuseum på en række værker skabt af 4. klasses elever i Horsens. Elevernes værker er skabt med udgangspunkt i Bibelens beretninger om påsken. Temaerne for årets udstilling er tegning og mosaik.

Påskens billeder er en del af det fælles skole- og kirkeprojekt ”Salmesang og Klokkeklang”, der er et mangeårigt samarbejde mellem kirker og skoler i Horsens Kommune. Her arbejder de deltagende 4. klasser med påskeberetningerne i tekst, billeder og musik.

Påskens Billeder er sædvanligvis en spændende og varieret udstilling, der byder på overraskende idérigdom, stor skaberglæde og en udpræget kreativ tilgang til de bibelske påskeberetninger.


Niels Bonde Attention

Niels Bonde er en pioner indenfor den digitale kunst. Hans produktion spænder over maleri, video, installation og digitale medier, internetbaseret kunst og datastyrede systemer. Han har gennem en årrække arbejdet med direkte udgangspunkt i den virkelige verdens begivenheder, og oftest dem, der tiltrækker sig politikeres og mediers bevågenhed. Et eksempel er den dansk-amerikanske alliance i Irak og Afghanistan.

Udstillingen Attention! er skabt specielt til Horsens Kunstmuseum i samarbejde med Ystads Kunstmuseum. Niels Bonde har valgt at koncentrere sig om video og maleri i en udstilling, der samtidig er et forskningsprojekt centreret om massemediernes skildring af krig, vold og terror.

Et nøgleord i Bondes udstillings- og forskningsprojekt er post-production, et begreb hentet fra filmens verden. Post-production er den proces, hvor filmoptagelser og lyd redigeres, hvor der tilsættes soundtrack og special-effects, og hvor råmaterialet i det hele taget bearbejdes til den endelige film.
Niels Bonde drager paralleller mellem denne arbejdsproces fra fiktionens verden og det medie-maskineri, der former verdensbegivenhederne for os. Var efterårets terror-angreb i Mumbai virkelig så veltilrettelagt og ideologisk begrundet, som det blev udlagt i medierne? Handler amerikanske skole-massakrer i virkeligheden om identitetssøgende enegængere, der slår ihjel i en desperat higen efter 15 minutters berømmelse? Er spektakulær, negativ opmærksomhed bedre end ingen opmærksomhed?

Attention! på Horsens Kunstmuseum er en udstilling, der forholder sig kritisk og undersøgende til massemediernes betydning. Både for den enkeltes selvbillede. Og for vores måde at skrive historie på i en globaliseret og kontrastfyldt verden.
text>


Horsens Kunstmuseums Sommerudstilling
Lørdag d. 27. juni - søndag d. 30. august

Årets sommerudstilling byder traditionen tro på værker fra Horsens Kustmuseums faste samling. I år er der særlig fokus på den danske maler Nina Sten-Knudsen, der siden midten af 1980'erne har beriget den danske kunstscene med sine monumentale lærreder, intense farver, perspektiviske forskydninger og tematiske mangfoldighed. Derudover viser museet en række værker af blandt andre Michael Kvium, Tal R og Lone Høyer Hansen. 

Ny udstilling af Martin Erik Andersen
Lørdag d. 5. september - søndag d. 1. november

Til september kan man for første gang opleve en særudstilling i museets største og nyeste sal fra 2006. Her viser vi nemlig et nyt værk af Martin Erik Andersen, hvis skulpturelle installationer udgør et helt særligt kapitel i den danske samtidskunsts historie. På efterårets udstilling har Martin Erik Andersen taget udgangspunkt i det berømte, persiske Ardabiltæppe. Med tæppet som motivisk og tematisk udgangspunkt kaster Martin Erik Andersen sig ud i en enestående skildring af fænomenet 'det multikulturelle'. more give me more give me more. dette dit dørtrin er et værk, der svæver mellem autencitet og kunstighed, ufuldendt arbejdsproces og afsluttet fuldkommenhed, kropsligt nærvær og fremmedgørende gådefuldhed. Det er et værk, der udforsker nye materialer med en sjælden nidkærhed. Og ikke mindst er det et værk, der stiller skarpt på den vestlige verdens evne og vilje til at indoptage nye kulturer.

Martin Erik Andersen tiltræder som professor ved Det Kongelige Danske Kunstakademi d. 1. oktober. Foruden udstillingen på Horsens Kunstmuseum indvier han fredag d. 11. september en stor udsmykning på Humanioras bibliotek på Københavns Universitet. Også denne er skabt med udgangspunkt i Ardabiltæppet.

Alt dette og meget meget mere - Horsens Kunstmuseum 25 år

Horsens Kunstmuseum kunne under stor festivitas fejre sit 25 års jubilæum som selvstændigt museum i november 2009. I den anledning er alle kunstnere, der gennem de sidste 25 år har bidraget til museets samling, repræsenteret i museets sale med hver mindst ét værk - heriblandt Christian Lemmerz, Bjørn Nørgaard, Nina Sten-Knudsen, Signe Guttomsen og Tal R. Ved årsskiftet er udstillingen blevet opdateret til Version 2.0, hvor et udvalg af det sidste års erhvervelser præsenteres, herunder værker af Kirstine Roepstorff, Camilla Thorup, Cathrine Raben Davidsen, Mogens Zieler og Michael Kvium

Horsens Kunstmuseums Julemarked
Lørdag d. 5. og søndag d. 6. december kl. 11-17

Horsens Kunstmuseums Julemarked finder også i år sted den første weekend i december. Her vil være rig lejlighed til at købe julegaver, føje nyt til julepynten derhjemme, nyde et glas glôgg eller en lækker frokost i museets café - og så vil museet gerne have hjælp til at finde de frække nisser, der gemmer sig blandt kunstværkerne i museets udstillingssale. Søndag er der desuden åbent juleværksted for børn og unge i Billedskolen.

Entré til julemarked og udstillinger: 15 kr. for voksne
Børn deltager gratis.