Privatlivspolitik og cookies

Søg: 

Dorte Østergaard Jakobsen
'Maps - rum til fordybelse'

Lørdag d. 25. februar - søndag d. 6. maj 2012

Dorte Østergaard Jakobsen brød igennem som en del af kunstnersammenslutningen Værkstedet Værst i begyndelsen af 1980'erne. Siden har hun slået sit navn fast som installations- og tekstilkunstner med udstillinger på bl.a Trapholt.
Med udstillingen på Horsens Kunstmuseum præsenterer hun tre forskellige designinstallationer, hvor hendes tekstilværker får selskab af forskellige møbler designet af Jakob Berg og musik komponeret af Nigel Goulding.

'Maps - rum til fordybelse' er skabt med afsæt i Dorte Østergaard Jakobsens egen rejse: Dels indgår hendes samlede liv som en form for rejse, hvor tekstilbanernes kort og stednavne hver især repræsenterer nogle nedslag i det samlede forløb. Dels handler udstillingen om mere end 20 års parløb mellem Dorte Østergaard Jakobsen selv og hendes mand og tætteste samarbejdspartner Jakob Berg, der døde i 2008. 

Det æstetiske udgangspunkt for udstillingen er en række ældre håndkolorerede kort, fra før GPS og Krak blev vores vejvisere rundt i verden. I sit arbejde med kortene har Dorte Østerggard Jakobsen både gjort brug af gamle håndværkstraditioner og moderne teknologi - af langsomme, omstændelige processer og standadiserede fremstillingsmetoder i højt tempo.

Udstillingen rejser videre til Stavanger Kunstmuseum i januar 2013.

Der er i forbindelse med udstillingen udgivet et katalog.


Påskens Billeder
8. april 25. april

.
Påskens billeder er en del af det fælles skole- og kirkeprojekt ”Salmesang og Klokkeklang”, der er et mangeårigt samarbejde mellem kirker og skoler i Horsens Kommune. Her arbejder de deltagende 4. klasser med påskeberetningerne i tekst, billeder og musik.

I de senere år har vi valgt at udfordre eleverne med et yderligere tema end påsken.

Dette års udfordring har været at fokusere mindre på påskens drama, og mere på det håb der også ligger i påskens hændelser.
Derudover er der stillet den opgave, at børnene skal skabe et Billboard.


Hvorfor må den ikke hedde noget med dyr?

Mens viserne tikker frem mod dette års Tegnefestival, spiller Billedskolens elever med de kreative muskler i en ny udstilling.
Stencils til Giro dÍtalia, grafiske figurer til distribution på nettet og tatoveringer designet specielt til den, der skal lægge hud til. Det er bare nogle af de ting, man kan opleve på Billedskolens forårsudstilling.


Michael Kvium
'Freestyle Tales'
Lørdag d.10. marts - søndag d.3. juni 2012

Michael Kvium præsenterer sine seneste malerier, der bl.a bærer præg af en anderledes farveholdning end kunstnerens tidligere værker. Udstillingen kunne tidligere på året opleves på Kastrupgaardsamlingen og Færøernes Kunstmuseum og vil i sommeren 2012 rejse videre til Horst-Janssen-Museum i Oldenburg, Tyskland.

Udstillingen består af en række selvstændige værker samt serierne 'Short Stories', 'Freestyle Tales' og 'Halfdead Danes'. 'Short Stories' omfatter ca. hundrede akvareller, hvor hvert værk fortæller en enkelt historie og samtidig kommenterer de øvrige værker for herigennem at danne en rytme. 'Freestyle Tales' består af en række "Kviumske" mønstre med udefinerbare kropsdele udført i gouache og pastel, mens 'Halfdead Danes' består af en række zombielignende portrætter udført med pastelkridt. I den version af udstillingen, der kan opleves på Horsens Kunstmuseum, er der desuden blevet føjet to helt nye værker til.
Se en kort video fra udstillingsåbningen her.
I forbindelse med udstillingen er der udgivet et katalog.


Sommerudstillingen: "Dengang i 80érne"

Årets sommerudstilling tager publikum med tilbage til dengang, hvor det hele begyndte: I 1984 blev Horsens Kunstmuseum indviet som et selvstændigt museum - knap midtvejs i et årti, der i kunsthistorisk sammenhæng huskes for fænomener som "Værkstedet Værst", De vilde unge" og den banebrydende udstilling "Kniven på hovedet", hvor bl.a Nina Sten-Knudsen fik sit gennembrud.
Mange af de kunstnere, der blev kendt som det "vilde" maleris bannerfører, har siden fundet vej ind i Horsens Kunstmuseums faste samling. Nogle af dem har Horsens Kunstmuseum fulgt hele vejen frem til i dag: Det gælder kunstnere som Michael Kvium, Christian Lemmerz, Lars Nørgård, Nina Sten-Knudsen og Erik A. Frandsen. Udstillingen byder på et indblik i, hvad disse kunstnere skabte, dengang det hele startede, og kimen blev lagt til de værker, mange kender dem for i dag.
"Dengang i 80érne" byder på et møde - eller - et gensyn med nogle af de kunstværker, der løb med opmærksomheden i årene 1980-89. Udstillingen fortæller en lang række historier om 1980érne, en del af dem kan læses her:

Værkstedet Værst
Performancegruppen Værst
Kniven på hovedet
Fællesmalerier i Værkstedet Værst
Et værk i Rockwool
Nina Sten-Knudsen
Michael Kvium 
Fettbaby
Udstillingen er at se frem til og med søndag d. 2. september 2012.


Augusta Atla VIVA ARTE

Lørdag den 8. september - søndag den 4. november 2012.

Med udstillingen blænder Horsens Kunstmuseum op for en særegen æstetik, der på én gang er poetisk og feminin - og samtidig bider fra sig og gør ondt. Udstillingen består af en serie værker, som Atla selv benævner ’collagemalerier’; en større installation samt en række bearbejdede genstande, der bygger bro mellem to- og tredimensionelt.


Augusta Atla (f. 1979) er uddannet ved Goldsmith’s College of Fine Arts i London og ved Kunstakademiets Arkitektskole. Hun har desuden en MA i kunsthistorie og æstetisk filosofi. Atla bor og arbejder for tiden i Danmark, Grækenland og Italien og har tidligere boet i flere andre europæiske lande.


Augusta Atla fik i 2007 tildelt Horsens Kunstmuseums Venners Pris og skabte i den forbindelse ’The Golden Strings’. Hun har derudover modtaget en lang række andre legater og præmieringer, herunder Goldsmith’s College Talent Award.

Læs mere her.