Privatlivspolitik og cookies

Søg: 

Besøg os

Horsens Kunstmuseum er et museum for samtidskunst. Det vil sige at museet indsamler kunst fra vores samtid, for at bevare det for eftertiden.
Indsamlingspolitikken her på museet er at vi indsamler relativt mange værker af forholdsvist få kunstnere, bl.a. er museet indehaver af landets største Michael kvium samling. Derudover har vi samlinger af blandt andre Christian Lemmerz, Erik A. Frandsen, Bjørn Nørgaard, Peter Bonde, Nina Sten-Knudsen, Chatrine Raben Davidsen, Sophia Kalkau og Nina Saunders.

Har du tænkt over hvad et besøg på et kunstmuseum kan gøre for dig?
Alle de billeder du ser i det daglige, er lavet af mennesker har noget på hjerten, som de gerne vil fortælle. Ved at se på kunsten kan du få øjnene op for nogen af alle de historier som billeder fortæller. Nogle kunstnere er meget tydlige i deres budskab, mens andre er langt mere kryptiske.
Her på Horsens Kunstmuseum synes vi at det er vigtigt at du oplever kunsten på dine egne præmisser. Her er der derfor ikke noget der hedder "dumme spørgsmål" eller "rigtigt" og "forkert". Det skyldes at kunsten i høj grad appellerer til den individuelles identitet og forståelse.

Hvilke muligheder er der på kunstmuseet?
Du kan enten besøge museet i din fritid, sammen med din familie og venner, alene, eller sammen med din uddannelsesinstitution.
Husk at museet tilbyder gratis omvisninger til alle skoler og uddannelsesinstitutioner, idenfor museets normale åbningstid.
Det er også muligt at få tilrettelagt et skræddersyet forløb, f.eks. i forbindelse med undervisning. Et besøg på museet kan også være med til at inspirerer til en opgave eller et kommende projekt.

Kontakt os for hjælp
Husk at det altid er muligt at kontakte os for information om værker, kunstnere og museet generelt. Se under menupunktet "om museet" for yderligere information.